C.V. De Valappels

Raad van elf

Bij De Valappels spreken we niet van de Raad van Elf, maar eerder van de Raad van Dertig (en de rest). In 2011 werd onze eigen unieke prinsenwagen in elkaar gebouwd, waarmee wij trots aan de optochten van Beuningen en Denekamp mee konden doen. Het is dan eindelijk zover voor onze Raad van Elf, na tal van opkomsten is dan eindelijk het carnavalsweekend aangebroken. Op donderdag de opkomst van onze hoogheden en op vrijdag het Beuningse Carnaval in de eigen residentie ’t Sterrebos. Op zaterdag zijn de Valappels deelnemer aan de optocht in Denekamp. Traditiegetrouw gaan we met een grote groep op zondag naar de optocht in Oldenzaal waarna in de avond het weekend wordt afgesloten met een bezoek aan Rossum. Op “carnavalsmaandag” zijn de Valappels aanwezig in De Lutte, waarna op dinsdag per touringcar ( dweilen ) nog enkele feestlocaties worden bezocht. Uiteindelijk op dinsdagmiddag is er een daverend slotfeest in de eigen residentie.

Door het jaar heen

Toch is onze Raad van Elf met man en macht bij andere opkomsten te vinden. Je kunt Appels niet met Peren vergelijken, maar ondanks onze kleine club, staan we er bijna altijd met onze hele Raad van Elf. Zo zijn we te vinden bij de opkomsten in Denekamp, De Lutte, Lonneker, Lattrop en Ootmarsum.

De afgelopen jaren zijn er veel positieve veranderingen doorgevoerd bij de club, maar een ding is zoals het altijd zal blijven; je kunt Appels niet met Peren vergelijken.

Dit jaar gaan we er weer een fantastisch mooi carnaval van maken en wij hopen jullie dan ook allemaal de Donderdag voor het carnavalsweekend te zien bij ’t Sterrebos voor de opkomst van onze kersverse hoogheden.

Alaaf!